Over de initiatorMargo de Bruin

Mijn naam is Margo de Bruin. Ik blijf mijzelf graag ontwikkelen. Vanaf jonge leeftijd heb ik mij op zowel praktische als theoretische wijze intensief bezig gehouden met gedrag, cognitieve psychologie en spiritualiteit. Daarbij heb ik gedurende afgelopen 20 jaar inmiddels vele methodes, workshops en opleidingen gevolgd.
Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor Cultureel Maatschappelijk Vorming. De essentie van deze opleiding is evenementen organisatie en te werk gaan als agoog waarbij onder andere als doel gedragsverandering en bewustwording voor ogen staat. Met daarnaast het begeleiden van mensen ter bevordering van het cultureel, maatschappelijk, sociaal en individueel welzijn. In die jaren dat ik mijzelf bezig hield met persoonlijke ontwikkeling dacht ik telkens: “ja dit is het, dit is de weg om gelukkig te worden en te blijven”! En dan kwam er weer een zware storm voorbij. En ik dacht….komt er dan echt nooit een oplossing, een manier? Is geluk slechts een utopie? Totdat……..

Mijn verhaal

Hoe individueel een ervaring van geluk ook kan zijn, het is en blijft een algemeen verlangen.Het gaat dan niet om zomaar een verlangen naast vele andere doelen in het leven. Geluk is een uiteindelijk doel, een overkoepelend motief van alle verlangens. Ik bleef mijzelf vragen stellen als: “hoe bereiken we ons geluk; waarom lukt het de één wel en de ander niet; hoe komt het dat iemand telkens terug valt. Kortom; wat is de kunst van het gelukkig zijn met het leven?”

En toen kwam voor mij het antwoord op mijn pad, toen een goede vriend mij in een boek gaf van Abraham Hicks. Een andere wereld ging voor mij open! Het raakte mij recht diep in het hart. Er werd iets in mij geraakt waardoor ik wat in mij voelde veranderen. Ik voelde de energie in mij opbruisen, kreeg het stuur van mijn leven weer in eigen handen en voelde weer vuur in mijn hart. Kortom, ik werd weer een speler – de architect – van mijn leven, in plaats van een toeschouwer. Mijn motivatie om VIEsta op te starten was geboren.

 

Hoe het begonbalans

Geluk – dat was het! Het was er gewoon. Een waar gevoel van plezier, energie, blijdschap en het gevoel de tijd helemaal te vergeten. Toen ik kind was dacht ik er niet bij na wat het was, laat staan hoe ik het moest ‘krijgen’. Ik ging volledig op in het spelen, want kinderen bekijken de wereld als één groot spel. Maar toen brak de tijd aan van volwassenheid……..

Mijn interesse in de weg van het ontdekken van de diepere betekenis van het leven was begonnen en ik ging op zoek naar de betekenis van het diepste verlangen van ieder mens. Ik begon mij zowel op praktische als theoretische wijze intensief bezig te houden met gedrag, cognitieve psychologie en spiritualiteit. Hierdoor heb ik voor mijzelf de mogelijkheid gecreëerd meer inzicht te krijgen in mijn eigen denken, de bedoeling en werking van emoties en in de beweegredenen van de mens, van het denken en van verlangens op de weg van het nastreven naar geluk.​ Dankzij dit pad wat ik gelopen heb, heb ik een bredere kijk op het leven mogen ontdekken. Ook mijn studie heeft bijgedragen aan deze ontdekkingstocht.

 

 

Mijn passieDoorgeven

Ik ben de psyche en de levenskunst zo interessant gaan vinden dat hieruit een passie ontstaan is om dit te delen. Ik wilde gaan onderzoeken wat ik met mijn inzichten en interesses kon betekenen voor de samenleving. Daarmee was onder meer in 2006 het idee voor mijn bedrijf Display Events geboren, wat ik 3,5 jaar heb gehad en waarin ik veel van mijzelf heb ontdekt.

Destijds werd er ook een nieuwe passie geboren; mensen bereiken, ontroeren en bewust maken. “Wat doe je in het leven, wat maakt je gelukkig, wat is je passie?” waren onder meer de vraagstellingen die ik beoogde tijdens het organiseren van een bewustzijnsfestival.

Met mijn zoektocht heb ik aan een persoonlijke wens gehore kunnen brengen; een mogelijkheid te creëren dat mensen bij elkaar brengt, mijn streven om mensen te inspireren dat de diepste innerlijke verlangens te verwezenlijken zijn, en inzichten te delen in interpersoonlijke relaties en onze emoties.

Het fascineert mij hoeveel wegen er zijn in het pad van bewustwording en hoe gepassioneerd mensen zich binnen dit veld inzetten om het beste uit het leven te willen halen, voor zichzelf en voor anderen.En vooral ook de verbondenheid met de mensen die je daarin ontmoet, de openheid en hoe de ander echt gezien wordt door elkaar.

Persoonlijk geloof ik erin dat we echt gelukkig kunnen zijn en in harmonie en tevredenheid kunnen leven,
als we ontevredenheid overwinnen en onszelf, de wereld en de natuurwetten – zoals de universele wet de ‘Wet van aantrekking’ – om ons heen gaan begrijpen. Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren aan het geloof in een wereld met en voor iedereen voldoende mogelijkheden om zich te ontwikkelen en met passie te leven en vooral; zijn passie te leven!

De positieve ommekeer

Op het pad van persoonlijke ontwikkeling ben ik meerdere keren nieuwe wegen ingeslagen wat op dat moment goed voelde voor mij. Het is een ontdekkingstocht. Ik heb dan ook diverse methodes gevolgd middels (jaar)opleidingen, vele workshops en retraites, zelfstudie, seminars en lezingen. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Zo ben ik onder meer crew member geweest tijdens het Unleash the Power Within Seminarin Rome van de Amerikaanse topcoach Anthony Robbins en enkele workshops gevolgd. Anthony Robbins heeft meerdere wereldleiders gecoacht zoals Michail Gorbatsjov, prinses Diana, George Bush en Bill Clinton. Hij wordt beschouwd als een van de exponenten van de New Agebeweging, samen met anderen als Wayne Dyer, Louise Hay en Deepak Chopra. Zijn werkwijze is gebaseerd op de NLP- methodiek.Daarnaast heb ik een jaaropleiding Emotionele Fitness gedaan aan het Roy Martina instituut en een jaaropleiding Familie & Organisatie opstellingen.

Ik was er lang van overtuigd geweest dat je eerst je verleden moest aangaan en helen, om te komen tot dat gewenste geluksgevoel. Telkens ging het even goed, maar zakte de moed mij weer in de schoenen en was ik weer terug bij af. Dus ik heb mij altijd afgevraagd: “hoe komt het dat iemand telkens terug valt, hoe vind je waar geluk en waarom lukt het de één wel en de ander niet? Wat is de kunst van het gelukkig zijn met het leven?” Door onder meer boeken van Abraham Hicks te lezen, ben ik tot diverse mooie ontdekkingen gekomen en dat heeft mij er toe gezet deze website te ontwikkelen!