Hoe fijn zou het zijn als taken en wensen die jij hebt te doen in je (dagelijkse) leven, gemakkelijk en plezierig zouden gaan! Als je niet veel moeite zou hoeven doen om het te realiseren. En dat omstandigheden, mensen, en situaties zich zouden aandienen om je daarbij te helpen!

 

Het is een belofte dat door het toepassen van deze oefening genaamd Placemat Proces, 1 van demake happen oefeningen van Abraham Hicks  deze oefeningen, jouw leven zal verbeteren. Het is een oefening die jou helpt om je beter op je verlangen te focussen, waardoor jouw punt van aantrekking wordt versterkt. Wanneer jij je punt van aantrekking versterkt, moet de Wet van Aantrekking jou omstandigheden, gebeurtenissen, relaties, ervaringen en sensaties brengen, als onomstotelijk bewijs dat jouw vibraties zijn veranderd. Dat is Wet!

 


HET PLACEMAT PROCES

Deze oefening van Abraham Hicks is bedoeld om je lichter te gaan voelen over je to-do lijst. Door op de lijst te zetten wat nodig is, zeker t.o.v. de dringende zaken, verminderd je weerstand. Zodoende hoef je niets meer ‘mee te slepen’.
Dat gevoel zal je toekomen zodra je inziet dat die voortdurende stroom van Wel-Zijn naar je toevloeit.

 

  1. Neem een vel papier voor je (of een eigen notitieboek) en zet in het midden een lijn.
  2. Links schrijf je: Dingen die vandaag moeten (wat neem je zelf onder handen)
    Rechts schrijf je: Dingen die moeten; het Universum (wat wil je aan het Universum overlaten)
  3. Al het andere wat je nog wilt doen, morgen, over een maand of over tien jaar, schrijf je aan de rechter kant van de lijst en je laat de oplossing over aan het Universum.

Als je dat wenst kun je het belangrijkste op je lijst aan de groep vertellen. Het voordeel van het uitspreken en de herhaling, is dat jij er zelf steeds helderder over wordt. Dus hoe meer je er over praat, hoe duidelijker het beeld wordt. Sta ook stil bij hoe de lijst voor je begint te voelen. Voel je je minder overweldigd, meer vertrouwen en meer inspiratie?

 

Veel plezier!

Meer informatie

In het boek “Vraag en het wordt gegeven” (Esther Hicks) kun je per proces de uitgebreide beschrijving vinden van wanneer de processen te gebruiken.
Naarmate je de oefeningen vaker zult doen, hoe meer je jezelf toe zult gaan staan je natuurlijke staat van Wel-Zijn te laten stromen en je verlangens te manifesteren.